ČESTITKA REFIKA LENDE ZA 1. MAJ: "Dok obilježavamo ovaj globalni praznik, moramo biti svjesni činjenice..."

(...) da su pred nama još uvijek brojni izazovi.

  • Društvo

  • 30. Apr. 2024  30. Apr. 2024

  • 0

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo uputio je čestitku povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada.

“Prvi maj je praznik koji simbolizuje borbu radnika za pravo da žive i rade od svog rada u uvjetima dostojnim čovjeka. On nas podsjeća na vrijednost rada, truda i posvećenosti. Svaki od vas svojim radom, doprinosi ne samo vlastitom prosperitetu, već i razvoju cijele zajednice.

Dok obilježavamo ovaj globalni praznik, moramo biti svjesni činjenice da su pred nama još uvijek brojni izazovi koji stoje na putu ostvarivanju punih prava radnika u FBiH. Upravo zato je važno nastaviti raditi na unapređenju statusa radnika, osiguravanju većeg broja kvalitetnih radnih mjesta, adekvatnijih primanja, te zaštite od diskriminacije i iskorištavanja.

U rukama naših radnika je i naša budućnost. Neka ovaj praznik bude prilika da se zajedno angažujemo za ostvarenje ciljeva koji će osigurati bolje sutra za sve nas.

Neka vaš rad uvijek bude cijenjen i nagrađen onako kako zaslužujete. Sretan 1. maj, Međunarodni praznik rada”, poručio je.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...