RASTE BROJ NEZAPOSLENIH: Je li Njemačka što je nekad bila?

Nezaposlenost u Njemačkoj je i dalje na najvišem nivou od maja 2021. godine.

  • Evropa

  • 30. Apr. 2024  30. Apr. 2024

  • 0

Sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u aprilu iznosi 5,9 odsto, što je isto kao u prethodna četiri mjeseca, a broj nezaposlenih je mjesečno porastao za 13.000 na 2,732 miliona, objavila je danas njemačka Savezna agencija za rad.

Nezaposlenost u Njemačkoj je i dalje na najvišem nivou od maja 2021. godine. 

Najveća nezaposlenost je tradicionalno zabilježena u njemačkim saveznim državama Bremen i Berlin, a najniža u Bavarskoj i Baden-Virtenbergu.

 Za aprilsku statistiku, Savezna agencija za rad je koristila podatke koji su bili dostupni do 15. u mjesecu.

 "Tržištu rada još uvijek nedostaje snažna podrška ekonomije, tako da je proljećno oživljavanje i dalje slabo", rekao je član odbora Savezne agencije za rad Danijel Tercenbah. 

Potražnja za radnicima takođe blago opada, ali je i dalje na veoma visokom nivou. 

Savezna agencija za rad je u aprilu registrovala 701.000 slobodnih radnih mjesta u Njemačkoj, što je za 72.000 manje nego prije godinu dana. 

(Srpska Info)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...