MILORAD DODIK U STRAHU, PRIČA O "BOMBARDOVANJU": "To je zlo koje ne miruje i nanosi štetu..."

(...) cijeloj Evropi.

  • Politika

  • 30. Apr. 2024  30. Apr. 2024

  • 4

Kakvu agendu i namjere ima Njemačka vidjeli smo po rezoluciji o Srebrenici, gdje je sve ovo vrijeme tajno pravila planove kako da se obračuna sa RS i Srbima, istakao je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik.

"Uvjerili smo se u ono što smo znali od ranije - da je politika koju vodi aktuelna vlast Njemačke krajnje neprijateljska prema Srbima i da nemaju namjeru da se zaustave s tim. Saracinu bi bilo bolje da poruči njemačkom kancelaru da se bavi Njemačkom i problemima koje tamo ima i koje je sam stvorio, a da nas ovdje puste na miru. Kad god su se oni angažovali, Srbi su to osjetili na svojoj koži i stradali najviše. Sramota za cijeli svijet je to što su dopustili Njemačkoj da se na ovakav način obračunava sa Srbima", dodaje Dodik.

Kako on navodi, uradili su sve da zaustave njemačke firme da ovdje ulažu, pa nisu ni u tome uspjeli.

"Svakodnevno nas bombarduju tekstovima o navodnom ratu, prijetnjama RS i drugim lažima da bi nas uništili i spriječili investitore da dolaze, a oni opet dolaze i ostaju, i to baš iz Njemačke. To zlo treba da zaustave njemački građani. To je zlo koje ne miruje i nanosi štetu cijeloj Evropi. Insistiranjem na ostanku nelegalnog Šmita, za kojeg i sam Saracin kaže da ga ne priznaje dio međunarodne zajednice, izazvali su najveću krizu od postanka BiH", napominje Dodik.

Kaže, da su Njemačka i Amerika glavni krivci, uz dobro poznati angažman Britanaca.

"Oni sve nas drže zarobljenim u njihovim borbama za dominaciju i uticaj na ovim prostorom, kako bi upravljali svim što imamo. Krenuli su od imovine i jasno rekli da je to cilj, a sada to realizuju kroz projekte poput rezolucije, kojima misle da će ukinuti RS i samim tim olakšati upravljanje i resursima i imovinom. To se nikada neće desiti. Srpski narod neće dopustiti da nama upravlja Njemačka niti će prihvatiti bilo kakve kvalifikacije koje dolaze od Njemačke", zaključuje Dodik na društvenoj mreži "X".  

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...