PORODICA IZ NJEMAČKE DOSELILA U BiH: Kupili su imanje i odmah se "bacili" na posao (FOTO)

“Dokaz jeste i porodica iz Njemačke, koja je okolinu Bona zamijenila sa Prnjavorom, tačnije selom Šarinci”, naveo je Tomaš na društvenoj mreži X.

  • Društvo

  • 30. Apr. 2024  

  • 0

Porodica iz Njemačke odlučila se doseliti u selo kod Prnjavora, gdje će uzgajati konje, za šta već grade štalu.

Objavio je to gradonačelnik Darko Tomaš, koji ocjenjuje da je Prnjavor mjesto gdje se dolazi i ostaje.

“Dokaz jeste i porodica iz Njemačke, koja je okolinu Bona zamijenila sa Prnjavorom, tačnije selom Šarinci”, naveo je Tomaš na društvenoj mreži X.

Prema njegovim riječima, vidjeli su oglas o prodaji imanja u Šarincima i odlučili da ga kupe i prije tri sedmice se dosele.

“Baviće se uzgojem i održavanjem konja, a trenutno rade na uređenju kuće i izgradnji štale”, naveo je Tomaš.

Za Šarince i generalno za svoje komšije, oni imaju samo riječi hvale.

“I ja želim da se zahvalim prije svega njihovim komšijama koji su ih srdačno dočekali, prenijeli na njih pozitivan utisak o svima nama i pokazali svu gostoprimljivost našeg naroda!

Vjerujem da će Danijel i Alina Vafcig trajno ostati u Prnjavoru, i pored sina Marlona, ovde i proširiti svoju porodicu!

Vjerujem i da će oni biti potvrda i stimulans svima nama, da je Prnjavor mjesto dobrih prilika, i kao što na početku rekoh: mjesto gdje se dolazi i ostaje”, naglasio je Tomaš.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...