SASTANAK DIREKTORA SIPA-e I MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA SRBIJE: Borba protiv...

(...) ilegalnih migracija zajedničko pitanje svih zemalja koje su na tranzicionoj ruti.

  • Politika

  • 01. Maj 2024  01. Maj 2024

  • 1

Direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine Darko Ćulum i ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić saglasili su se tokom sastanka u Beogradu da je borba protiv ilegalnih migracija zajedničko pitanje svih zemalja koje su na tranzicionoj ruti.

Ćulum je izrazio uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) Srbije dodatno unapređivati, saopšteno je iz SIPA-e.

Tokom sastanka razgovarano je o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv sprečavanja ilegalnih migracija, trgovine ljudima i organizovanog kriminala.

Gašić je istakao značaj zajedničke bore protiv ilegalnih migracija, posebno imajući u vidu da Srbija i Bosna i Hercegovina, kao tranzitne zemlje, trpe pritisak masovnih migracija, te dodao da je saradnja nadležnih službi ključna za očuvanje bezbjednosti građana obje države. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...