MIRO LAZOVIĆ KOMENTIRA IZJAVU PREDSJEDNIKA SRBIJE: "Bilo bi previše i za Srbiju riskantno, da po..."

Poraz ukupne srbijanske politike.

  • Politika

  • 01. Maj 2024  01. Maj 2024

  • 3

Miro Lazović, bivši predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine i član Demokratske fronte, oglasio se na društvenoj mreži Facebook gdje je komentarisao nedavne izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je komentarisao izjavu u kojoj je Vučić kazao da će prije Kosova u Vijeće Evrope i usvajanje rezolucije o Srebrenici "otvoriti Pandorinu kutiju sa neslućenim posljedicama".

"Ako misli na destabilizaciju regiona onda je njegova prijetnja bez osnova. To je završen proces. Danas je drugo vrijeme. Drugačije su regionalne i geopolitičke okolnosti. Bilo bi previše i za Srbiju riskantno, da po drugi put destabiliziraju odnose u regionu. Ono što bi Vučić morao znati da se prijemom Kosova u Vijeće Evrope i usvajanjem Rezolucije o Srebrenici konačno stavlja tačka na anahronu i tragičnu velikosrpsku politiku. Pandorinu kutiju otvorio je Miloševićev režim devedesetih godina prošlog vijeka, sa tragičnim posljedicama po cijeli region. Posljedice te politike još uvijek lebde nad BiH, Crnom Gorom i Kosovom", rekao je Lazović.

Potom je konstatovao kako je srbijanski predsjednik ovakvom izjavom, možda i nesvjesno, priznao poraz ukupne srbijanske politike od devedesetih godina do danas.

"Krug te pogubne politike bi se konačno morao zatvoriti u Beogradu, odakle je sve i počelo. Srbijansko društvo i politička scena se konačno moraju suočiti sa vlastitom odgovornošću. U tom suočavanju sa istinom za nadati se, da će anahrona i za srpski narod pogubna velikosrpska politika biti zamijenjena politikom dobrosusjedskih odnosa i zajedničkom evropskom budučnošću", zaključio je.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...