NAPAD TINEJDŽERA OŠTRIM PREDMETOM: Tri odrasle osobe povrijeđene su jutros u napadu u srednjoj školi u Engleskoj

U srijedu je glasnogovornik škole rekao da je ustanova zatvorena, što je mjera predostrožnosti nakon napada. 

  • Evropa

  • 01. Maj 2024  01. Maj 2024

  • 0

Nakon napada oštrim predmetom u srednjoj školi u engleskom Sheffieldu, uhapšen je 17-godišnjak osumnjičen za pokušaj ubistva, piše Guardian. Tri odrasle osobe povrijeđene su jutros u napadu u školi Birley, saopćila je policija Južnog Yorkshirea.

Policija kaže da je tinejdžer ujutro priveden nakon izvještaja o povredama troje ljudi u školi. Mladić ostaje u policijskom pritvoru, objavljeno je.

U mailu direktorice škole Vicky Hall poslanom roditeljima, a koji je objavio BBC, piše da je došlo do incidenta u školi, ali da su osoblje i učenici na sigurnom.

U srijedu je glasnogovornik škole rekao da je ustanova zatvorena, što je mjera predostrožnosti nakon napada. 

"Nismo olako donijeli tu odluku, ali sigurnost učenika i osoblja je najvažnija. Svi učenici i osoblje su sigurni, a škola surađuje s policijom. Uskoro ćemo znati više", kazao je glasnogovornik, prenosi Guardian.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...