Evropa
POSLJEDNJE INFORMACIJE IZ SLOVAČKE: "Fico je operisan, očekuje se da će preživjeti"
Prije 23 min0
Poslužite ga uz sve što vam srce poželi.
Gastro
01. Maj 2024 01. Maj 2024
0
Za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka.
Sastojci:
500 gr sira u komadu po izboru (najbolji izbor su polumasni sirevi poput goude)
3 jaja
prezla
sjemenke po želji i izboru
80 goštrog brašna
500 ml ulja za prženje
so po ukusu
Priprema:
1. Pripremite sastojke
Sir narežite na ploške debljine otprilike 1 cm te pripremite panadu tako da u jedan tanjir stavite brašno, u drugi prezlu sa sjemenkama po želji i izboru (možete staviti mješavinu sjemenki crnog i bijelog sezama), a u trećem umutite jaja s malo soli.
2. Panirajte sir
Ploške sira uronite u jaja, zatim ih uvaljajte u brašno, potom u krušne mrvice te ih ponovno uronite u jaja, zatim još jednom u krušne mrvice - tako će vam panada biti čvršća, a rezultat će biti hrskaviji i ukusniji pohovani sir.
3. Ohladite sir
Nakon što ga panirate, prije prženja sir možete staviti u zamrzivač na otprilike sat vremena. Na taj će se način ravnomjerno rastopiti i zadržati oblik.
4. Ispržite
Ulje ulijte u dublju posudu ili tavu te ga zagrijte na srednje jakoj vatri. U vruće ulje oprezno dodajte panirane komade sira te ih pržite 5 minuta, okrećući sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.
5. Stavite na papirnati ručnik
Pohovani sir stavljajte na tanjir ili pladanj obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio sav višak masnoće.
6. Poslužite
Uz pohovani sir poslužite prilog po izboru, najbolje neki umak poput tartara, a nećete pogriješiti niti ako odaberete nekakav pikantni umak od rajčice ili čak kiselo vrhnje.
Prijatno!:)
Evropa
POSLJEDNJE INFORMACIJE IZ SLOVAČKE: "Fico je operisan, očekuje se da će preživjeti"
Prije 23 min0
Vijesti
AMERIČKI AMBASADOR ŠOKIRAO KONAKOVIĆA I ISAKA: "Uhapšeni u akciji 'Black Tie 2' više ne bi trebali raditi svoj posao!"
Prije 40 min0
Svijet
VIŠE OSOBA UBIJENO U NOVOJ KALEDONIJI: Francuska proglasila vanredno stanje, dodatni policajci poslani u pomoć
Prije 42 min0
Žena
SAV TAJ GLAMUR: Heidi Klum nije razočarala svojom modnog kombinacijom na prestižnom festivalu u Cannesu (FOTO)
Prije 53 min0
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite prave originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
13. Maj 20240
Gastro
VRLO VAŽNO, A PONEKAD I NAJVAŽNIJE: Napravite jednostavnu marinadu za pileće meso koju možete koristiti...
13. Maj 20240
Gastro
BEZ BRAŠNA I TJESTENINE: Recept za bogate i sočne lazanje od tikvica; Priprema je jednaka...
14. Maj 20240
Gastro
HIT MEĐU ŽENAMA: Sasi voda izuzetno popularna, ima blagotvorno dejstvo
13. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.