DODIKOVE IZJAVE SVE BESMISLENIJE: Tvrdi da se Nijemci svete Srbima jer su poraženi u Drugom svjetskom ratu?!

- Јa bih sad trebalo da se stidim svojih djedova koji su bili u partizanskom pokretu, a Analena Berbok treba da se ponosi zato što je njen djed bio oficir u Hitlerovoj vojsci - rekao je Dodik

  • Politika

  • 01. Maj 2024  

  • 12

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbija i Republika Srpska danas "imaju najveći mogući broj prijatelja u svijetu", ali da je hendikep što imaju i neprijatelje oličene u Njemačkoj koja, kako je rekao, "na svaki način pokazuje neprijateljski pristup srpskim nacionalnim politikama".

- Kada se prije sedam, osam godina održavala sjednica Savjeta bezbjednosti UN sve je bilo uniformno, ali danas vidimo ozbiljne razlike. Amerika i dalje ima neke većine u Savjetu bezbjednosti, ali nikada srpski narod nije imao više onih koji su spremni da kažu da gnusne optužbe, kao što je ta priča o genocidu, nisu tačne - rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Dodao je da je "pitanje da li je ikada Njemačka odustala od osvete prema Srbima".

- Јoš jedan je apsurd i to da je njemačka nacija dva puta napala Srbe i pobila više od polovine srpske populacije u prošlom vijeku u dva svjetska rata i stalno nas uporno krive za svoj poraz. Kao da smo mi ušli u Berlin, a ne da su oni bili u Beogradu - rekao je Dodik.

On je upitao da li bi Srbi sada trebalo da se stide svojih stradanja i predaka.

- Јa bih sad trebalo da se stidim svojih djedova koji su bili u partizanskom pokretu, a Analena Berbok treba da se ponosi zato što je njen djed bio oficir u Hitlerovoj vojsci?! Kakvi su to standardi? O čemu se to ovde radi? - rekao je Dodik.

Kazao je i da "nije zgodno" kada imate američku administraciju protiv sebe, ali da šta god uradili njihov stav ne možete promijeniti.

- Često sam razmišljao o tome što bi se desilo da sam ja prije 10-15 godina rekao, okej, neka se nastavi politika prenosa nadležnosti na BiH. Onda bi oni mene tapšali po ramenu godinu dana, a poslije toga bi bio zanemarljiv. Da se nastavila politika dodvoravanja EU i SAD sada bi se Republika Srpska na prostoru BiH pominjala kao Republika Srpska Krajina u Hrvatskoj - rekao je Dodik.

Ponovio je i da će se RS "mirno razdružiti" sa Federacijom BiH. 

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...