NEKOME JE BOSNA OBEĆANA ZEMLJA: Porodica iz Njemačke doselila u selo u BiH, planiraju pokrenuti svoj biznis

Za Šarince i generalno za svoje komšije imaju samo riječi hvale

  • Društvo

  • 01. Maj 2024  

  • 0

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš objavio je informaciju o njemačkoj porodici koja se doselila u taj bh. grad.

– Prnjavor je mjesto gdje se dolazi i ostaje! Dokaz jeste i porodica iz Njemačke, koja je okolinu Bona zamjenila sa Prnjavorom, tačnije selom Šarinci. Vidjeli su oglas o prodaji imanja u Šarincima i odlučili da ga kupe i, prije 3 sedmice, dosele se u Prnjavor! – napisao je Tomaš na mreži X.

Kako je naveo, bavit će se uzgojem i održavanjem konja a trenutno rade na uređenju kuće i izgradnji štale.

alt

Za Šarince i generalno za svoje komšije imaju samo riječi hvale!

– I ja želim da se zahvalim prije svega njihovim komšijama koji su ih srdačno dočekali, prenijeli na njih pozitivan utisak o svima nama i pokazali svu gostoprimljivost našeg naroda! Vjerujem da će Danijel i Alina Vafcig trajno ostati u Prnjavoru, i pored sina Marlona, ovde i proširiti svoju porodicu! – naglasio je.

Na kraju je zaključio: “Vjerujem i da će oni biti potvrda i stimulans svima nama, da je Prnjavor mjesto dobrih prilika, i kao što na početku rekoh: mjesto gdje se dolazi i ostaje!”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...