IMA I TEŽE POVRIJEĐENIH: Masovna hapšenja u Americi, vlasti tvrde da su demonstranti agresivni (VIDEO)

Ranije tokom dana proizraelski aktivisti napali su propalestinske

  • Svijet

  • 01. Maj 2024  

  • 0

Proteklih dana održavaju se propalestinski protesti na Univerzitetima širom Sjedinjenih Država, a čini se kako situacija polako izmiče kontroli.  

Naime, američka policija je u toku današnjeg dana privela njih oko 300 zbog, kako su naveli, agresivnih istupa prema organima reda, prenosi BBC.

Rebecca Weiner, zamjenica komesara njujorške policijske uprave, kaže da su neki ljudi poznati vlastima jer su bili povezani s prethodnim protestima u New Yorku i drugim gradovima.

Nakon 15 minuta ponovljenih upozorenja, policajci kažu da su izdali još jedno posljednje upozorenje i rekli demonstrantima da bi moglo doći do hapšenja ako stvari postanu nasilne.

"Neki su postali nasilni i to je rezultiralo sa nekoliko hapšenja", dodala je ona.

Ranije tokom dana proizraelski aktivisti napali su propalestinske, a nekima od njih nanijeli su teže tjelesne povrede, na šta se policija uglavnom oglušila.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...