BIDEN BI MOGAO IZGUBITI IZBORE: Više od 250 bivših zvaničnika Obamine administracije pisalo Bijeloj kući zbog situacije u Gazi

"Zanemarujete sve veći broj demokratskih birača koji izraelski rat u Gazi smatraju genocidom i pozivaju na trajni prekid vatre", navode u pismu

  • Svijet

  • 01. Maj 2024  

  • 0

Više od 250 zvaničnika koji su bili na različitim pozicijama tokom vladavine bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame napisalo je pismo koje su uputili Obami i aktuelnom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i pozvalo "administraciju da odmah preduzme mjere za momentalni prekid vatre u Gazi".

Više od 250 ljudi koji su služili za vrijeme Obamine administracije, od kojih su neki bili i u kasnijim izbornim kampanjama Demokratske stranke, obratilo se Bijeloj kući zajedničkim pismom.

"Obraćamo vam se zbog vaše stalne podrške izraelskom ratu u Gazi i da izrazimo zabrinutost u vezi s predstojećim izborima. Zanemarujete sve veći broj demokratskih birača koji izraelski rat u Gazi smatraju genocidom i pozivaju na trajni prekid vatre", kaže se u poruci bivših članova američke administracije, koji upozoravaju da ako se ovako nastavi, Biden bi mogao izgubiti izbore u novembru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...