OVO MOŽE SAMO KOD NAS: Policijska stanica bez policajaca

Ovako je već izvjesno vrijeme od kad je jedan policijski službenik koji je vodio stanicu otišao u zasluženu mirovinu.

  • Društvo

  • 01. Maj 2024  

  • 0

Ni pet mjeseci nije izdržala Policijska stanica na Bulevaru u Mostaru, a već je ostala bez policajaca. Slavodobitno najavljivana od strane pojedinih gradskih vijećnika kao spas za građane ovog dijela grada i turiste, nažalost, stoji dobar dio dana zaključana i bez cjelodnevnog prisustva policijskih službenika.

Prema svjedočenju komšija Stanica nije potpuno napuštena ali je prisustvo policajaca znatno reducurano.

Da policije nema uvjerili su se i mostarski novinari. Čak tri puta su pokušavali posjetiti Stanicu i sva tri puta su naišli na zaključana vrata. Kažu, vidljivo je da je unutar objekta upaljeno svjetlo pa bi ga valjalo ugasiti radi uštede.

Ovako je već izvjesno vrijeme od kad je jedan policijski službenik koji je vodio stanicu otišao u zasluženu mirovinu.

Ipak, obnova i adaptacija prostora i utemeljenje Policijske stanice dijelom je ispunilo svrhu – facebook i instagram su prepuni slika na kojima se političari hvale “velikim uspjehom”.

Prosjačenje, džeparenje i krađe u ovom dijelu grada su se znatno intenzivirali u pomentom periodu.

Navikli smo da u Mostaru sve kratko traje, posebno kad se radi o dobrim stvarima.

  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...