OPORAVLJA SE: Zdravstveno stanje legendarnog golmana nakon srčanog udara je...

“Za Šterbikovo stanje se može reći da je dobro i stabilno. Naravno da je sve to uticalo na naš tim. Razočarani smo. Olborg je igrao slabije nego na našem terenu, ali platili smo ceh mnogobrojnim greškama“.

  • Sport

  • 02. Maj 2024  

  • 0

Rukometaše mađarskog Vesprema zatekla je potresna vijest u iščekivanju revanša četvrtfinala play-offa Lige prvaka s Olborgom u Danskoj.

Javljeno im je da je Arpad Šterbik (44), trener u klubu u kojem je 2020. završio karijeru, nekadašnji golman naše i španske reprezentacije, doživio srčani udar.

To je ustanovljeno u bolnici gdje je primljen ubrzo pošto je osjetio nelagodu.

Vesprem, koji je kod kuće u prvoj utakmici pobijedio sa 32:31, nije se probio na završni turnir u Kelnu jer je danski tim pobijedio pred svojom odanom publikom sa 33:28.

Nakon utakmice se oglasio sportski direktor mađarskog prvaka Laslo Nađ.

“Za Šterbikovo stanje se može reći da je dobro i stabilno. Naravno da je sve to uticalo na naš tim. Razočarani smo. Olborg je igrao slabije nego na našem terenu, ali platili smo ceh mnogobrojnim greškama“.

Trener Vesprema Momir Ilić, nekadašnji reprezentativac Srbije, odao je protivniku priznanje za odlazak na final four, ali s gorkim utiskom da je njegov tim bio bolji ukupno.

“Dobro smo počeli, ali je domaćin stekao prednost pošto smo izgubili nekoliko lopti. U drugom poluvremenu smo propustili dvije dobre šanse da se vratimo u igru. To je presudilo“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...