NAJAVA ALBUMA: Poslušajte novu Frenkijevu pjesmu - "Identitet" (VIDEO)

Nakon što je prošle godine napravio izlet u reggae vode, njegov novi materijal je povratak prepoznatljivom hip hop zvuku.

  • Kultura

  • 02. Maj 2024  03. Maj 2024

  • 0

Bh. reper Adnan Hamidović Frenkie objavio je prvu pjesmu sa novog albuma. Pjesma pod nazivom "Identitet" objavljena je na njegovom zvaničnom kanalu, a album "Manifest" će sutra biti dostupan na svim streaming platformama.

Nakon što je prošle godine napravio izlet u reggae vode, njegov novi materijal je povratak prepoznatljivom hip hop zvuku.

"Izgleda da me inspiracija prati ovih zadnjih mjeseci. Nove pjesme su nastale odmah nakon Dunye i baš sam ponosan kako album zvuči. Okupio sam vrhunske producente a sa nekima radim po prvi put što ovaj album čini posebnim", rekao je Frenkie.

"Tu je naravno i moj brat Indigo koji je radio miks i master, kao i prvi single 'Identitet' koji ćete čuti dan prije izlaska albuma. Kada su u pitanju teme, ima dosta refleksije, unutarnjih dilema i promišljanja, jugonostalgije, komentara na današnji hip hop, socijalnih tema i stvarno mislim da ovi tekstovi zrače jednu novu dozu zrelosti. Vidjet ćemo kako će to publika ocijeniti", poručio je Frenkie.

Album "Manifest" sadrži 11 novih pjesama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...