GRAĐANIMA PREPORUČUJU DA KUPE SAD: U ovom dijelu BiH snižene cijene peleta i ogrijeva

Andrić je istakao da tona peleta trenutno košta 400 KM po toni, te da neki proizvođači čak nude i niže cijene.

  • Ekonomija

  • 03. Maj 2024  

  • 0

Cijene peleta i ogrevnog drveta u Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako su u mogućnosti, nabave one energente koje koriste, izjavio je Srni sekretar Udruženja šumarstva i prerade drveta u Privrednoj komori RS Igor Andrić.

Andrić je istakao da tona peleta trenutno košta 400 KM po toni, te da neki proizvođači čak nude i niže cijene.

"Većina proizvođača u Republici Srpskoj već ima veće zalihe peleta, a neki su i smanjili proizvodnju, zbog smanjene tražnje tokom protekle zime", pojasnio je Andrić.

Prema njegovim riječima, mnogi proizvođači peleta su izgubili poslovne kontakte, veze i kupce u inostranstvu, te je i ovo jedan od razloga povećanih zaliha.

Kada je riječ o ogrevnom drvetu, Andrić je naglasio da paleta ovog energenta košta oko 180 KM.

On kaže da su cijene peleta i ogrevnog drveta znatno niže u odnosu na prethodnu godinu.

"Neke količine su ipak potrošene u toku zime, tako da se veća tražnja očekuje tokom ljeta i pred sljedeću sezonu grijanja. Sve sad zavisi od finansijskog stanja građana", zaključio je Andrić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...