POSLIJE SNIMANJA NEMA KAJANJA: Jim Carrey priznaje da žali što je snimio film koji je zaradio skoro 61 milion dolara

Carrey je glumio Sala Bertolinnija u nastavku akcijskog blockbustera Kick-Ass iz 2013. godine. Film je dobio podijeljene kritike, ali je na blagajnama ipak zaradio 60.8 miliona dolara. Međutim, neposredno prije izlaska filma Carrey je osudio film na Twitteru.

  • Kultura

  • 03. Maj 2024  03. Maj 2024

  • 0

Jim Carrey jedan je od najuspješnijih glumaca svih vremena, ali i on je u svojoj bogatoj karijeri napravio greške zbog kojih žali. 62-godišnjak kaže kako bi volio da nije snimio jedan film.

Carrey je glumio Sala Bertolinnija u nastavku akcijskog blockbustera Kick-Ass iz 2013. godine. Film je dobio podijeljene kritike, ali je na blagajnama ipak zaradio 60.8 miliona dolara. Međutim, neposredno prije izlaska filma Carrey je osudio film na Twitteru.

"Završio sam s filmom i sada, čiste savjesti, mogu reći da ne podržavam tu razinu nasilja. Htio bih se ispričati drugima koji su uključeni u film. Ne sramim se toga, ali nedavni događaji izazvali su promjenu u mom srcu", napisao je tada, prenosi Index.hr.

Njegova je objava napisana u junu 2013., manje od dva mjeseca prije izlaska filma i šest mjeseci nakon masakra u Osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu, u kojem je 20-godišnji Adam Lanza pucao i ubio 26 ljudi.

Oba filma Kick-Ass temelje se na serijalu stripova škotskog pisca Marka Millara, a podijelila su mišljenja zbog nasilja i dobi protagonista. Chloë Grace Moretz imala je samo 13 godina kada je preuzela ulogu nemilosrdne osvetnice Hit-Girl.

Millar, koji je radio kao izvršni producent filmova, priznao je da je bio "zbunjen" Carreyjevom javnom osudom.

"Jim je strastveni zagovornik kontrole oružja i poštujem njegovo mišljenje, ali zbunjen sam njegovom objavom jer to nije rekao prije 18 mjeseci kada je dobio scenarij. Malo krvi nije trebalo biti šok za tipa koji je toliko uživao u prvom filmu. Užasnut sam nasiljem u stvarnom životu, ali Kick-Ass 2 nije dokumentarac. Nijedan glumac nije ozlijeđen tokom snimanja", komentirao je Millar.

Carrey se nedugo nakon izlaska filma Kick-Ass 2 povukao iz svijeta glume. Za Hollywood Reporter izjavio je da je "izgubio strast za glumom sredinom 2010-ih". Sada izlazi iz mirovine kako bi još jednom ponovio jednu od svojih najdražih uloga. Potvrđeno je da će glumiti Dr. Robotnika u filmu Sonic the Hedgehog 3. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...