LEGENDA BORUSSIJE DORTMUND: Marco Reus otkrio da napušta Westfalen, ali da s klubom želi uraditi još JEDNU stvar

“12 godina igrao sam na ovom prekrasnom stadionu, a klubu sam posvetio pola života. Klub i ja donijeli smo odluku da nećemo produžiti moj ugovor. Sretan sam i ponosan što sam toliko dugo bio članom ovog kluba i teško pronalazim riječi”, rekao je Reus.

  • Sport

  • 03. Maj 2024  

  • 0

Nakon 12 sezona u klubu, gdje je postao velika ikona, legenda i čovjek kojeg su mnogi s njime zapravo poistovječivali, Marco Reus napustit će Borussiju Dortmund.

To je otkrio u emotivnom obraćanju na stadionu, gdje je proveo puno lijepih trenutaka, kojih bi vjerojatno bilo i više da njegova karijere nije, koliko impresivnim izvedbama, jednako toliko bila prožeta ozljedama.

No, otkrio je kako njegov posao u klubu još uvijek nije gotov te da želi na Wembley. Naravno, tu se misli na finale Lige prvake, kojem se njegova momčad podosta približila domaćom pobjedu 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Paris Saint-Germaina.

“12 godina igrao sam na ovom prekrasnom stadionu, a klubu sam posvetio pola života. Klub i ja donijeli smo odluku da nećemo produžiti moj ugovor. Sretan sam i ponosan što sam toliko dugo bio članom ovog kluba i teško pronalazim riječi”, rekao je Reus, dodavši:

“Važno je reći navijačima da i dalje imamo jedan veliki cilj. Želimo otići na Wembley i donijeti taj trofej ponovno u Dortmund. Fokusirani smo svi na taj cilj. Vidjet ćemo se još par puta na ovom stadionu.”

Reus je za žuto-crne odigrao 424 utakmice, upisavši 168 pogodaka i 128 asistencija. Tri puta je bio proglašen za najboljeg igrača Bundeslige, ali ju nikad nije osvojio. U rubrici trojeja ima tek dva Kupa i tri Superkupa, no onaj najveći ove sezone mu još uvijek može pripasti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...