ŠTA JE POKAZAO STEČAJ U KOMPANIJI IZ HADŽIĆA: Priznato 11,6 miliona KM potraživanja od...

Lista potraživanja utvrđena je na ročištu održanom 24.aprila 2024. godine.

  • Ekonomija

  • 04. Maj 2024  

  • 0

Najveća prijavljena potraživanja su po kreditima, prije svega Razvojne banke FBiH

U stečajnom popstupku kompanije Petitor d.o.o. Sarajevo -Hadžići prijavljena su potraživanja u iznosu 11,79 miliona KM, a priznata u iznosu od 11,59 miliona KM.

Lista potraživanja utvrđena je na ročištu održanom 24.aprila 2024. godine.

Najveća prijavljena potraživanja su po kreditima, prije svega Razvojne banke FBiH koja je prijavila 6,30 miliona KM, a priznato joj je 6,10 miliona KM.

Privredna banka Sarajevo potražuje 1,0 milion KM.

Među 17 stečajih povjerioca su UIO BiH sa 908,2 hiljada prijavljenih potraživanja, Porezna uprava FBiH - KPU Sarajevo sa 1,96 miliona KM.

Od privrednih subjekata Ljubivit O.Z. Ljubinje potražuje 383,7 hiljada po izdatim fakturama, Agrofeed d.o.o. Gračanica 181,5 hiljada KM, srbijanski Gebi d.o.o. Čantavir, Novi Sad 177,8 hiljada KM itd. Od fizičkih lica najviša potraživanja ima Omer Vatrić 560,4 hiljade KM.

Petitor je bio proizvođač i prerađivač pilećeg mesa, a imao je i vlastitu maloprodaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...