IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: Crna Gora ima dva dodatka na rezoluciju o genocidu, poruka iz Crne Gore glasi…

To nije promjena teksta nego dodatak na tekst, poručio je Puljić.

  • Vijesti

  • 06. Maj 2024  

  • 3

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona osvnuo se na odlazak američkog izaslanika za Balkan Gabriela Escobara na novu funkciju, te je komentirao crnogorske dodatke na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

-Iako dugo već znam da je supruga Gabriela Escobara, Elizabeth Escobar, oduševljena Srbijom, ne usuđujem se reći da on odlazi s mjesta izaslanika za zapadni Balkan, jer je povezan s Beogradom. Uskoro ćemo saznati.

Elizabeth Escobar ne krije da se zaljubila u srpsku kulturu dok je njen suprug bio drugi čovjek američke ambasade u Beogradu 2019.godine

Crna Gora, navodno, ima dva dodatka na rezoluciju o genocidu:

1. "Spriječava se svako moguće manipuliranje na štetu Srbije i srpskog naroda glede bilo kakvih pravnih i političkih reperkusija i onemogućava se narativ ali, i namjera da se jedan narod želi proglasiti genocidnim."

2. "Suštinski se dodatno afirmira postojanje RS-a u sklopu BiH, što je zajamčeno Dejtonskim sporazumom, s obzirom da su se od pojedinih političara mogle čuti izjave usmjerene protiv RS", navodi RTCG. Poruka iz Crne Gore glasi, mi bi podržali rezoluciju, ali ne želimo.

Tekst rezolucije je jedna stvar, a amandmani su druga. To nije promjena teksta nego dodatak na tekst, poručio je Puljić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...