REDOVNA PROVJERA NA SARAJEVSKOM AERODROMU: Sletio iz Istanbula, tvrdio da nema ništa za prijaviti, a tamo pozamašna cifra novca

Tokom redovne provjere putnika i putničkog prtljaga koji su sletjeli avionskom linijom Istanbul-Sarajevo, izvršen je pregled turskog državljanina A.H.

  • Mini market

  • 06. Maj 2024  

  • 0

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH), u saradnji sa službenicima Granične policije BiH, spriječili su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca. 

Tokom redovne provjere putnika i putničkog prtljaga koji su sletjeli avionskom linijom Istanbul-Sarajevo, izvršen je pregled turskog državljanina A.H. koji je pored ličnog prtljaga imao sakriven novac različitih valuta u iznosu od 50.970 Eura i 5 000 USD, saopćeno je iz UIO.

Turski državljanin je prije pregleda negirao da kod sebe ima robu za carinjenje i tvrdio da nema ništa osim ličnog prtljaga. Protiv počinioca će biti pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.  

UIO podsjeća da su svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura, dužni da to prijave carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prelazima.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...