ERDOGAN PODIGAO AVIONE: Turska vojska izvršila napad na mete u susjednoj zemlji, najmanje 16 mrtvih...

Oglasilo se Ministarstvo odbrane Republike Turske.

  • Evropa

  • 07. Maj 2024  

  • 0

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je da su turske snage neutralizirale najmanje 16 terorista PKK-a u nekoliko regija na sjeveru Iraka.

U saopćenju se navodi da je antiteroristička zračna operacija izvedena u sjevernoiračkim regijama Hakurk, Metina i Gara u kojim su teroristi locirani, a da je među neutraliziranim bilo i nekoliko čelnika te terorističke organizacije.

"Odlučni smo u nakani da iskorijenimo terorizam i spasimo naš narod ovog problema", poručili su iz resornog turskog ministarstva.

PKK je separatistička teroristička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turske, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Planinske regije Kandil, Gara, Metina, Avasin-Basyan, Hakurk, Zap i Haftanin nalaze se na sjeveru Iraka i predstavljaju glavne utvrde terorističke organizacije PKK-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...