POLUFINALE NBA PLAY OFF-a: Moćna  „Minnesota“ uništila „Denver“, Luka Garza sudjelovao u trijumfu

U jednom trenutku, početkom treće četvrtine prednost gostiju je iznosila 32 poena.

  • Sport

  • 07. Maj 2024  

  • 0

Košarkaši „Minnesota Timberwolvesa“ u fantastičnoj utakmici su savladali u gostima „Denver Nuggetse“  sa 106-80 i poveli sa 2-0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Gostujući košarkaši koji su igrali bez centra Rudy Gorta, od prve minute su bili dominantni u svim elementima košarkaške igre, napadačkim, a posebno odbrambenim. Nikola Jokić i suigrači nisu imali rješenje za neprobojnu odbranu „Minnesote“, a sa druge strane Anthony Edwards, Karl Anthony Towns i Naz Ried zasipali su koš domaćina iz svih pozicija.

U jednom trenutku, početkom treće četvrtine prednost gostiju je iznosila 32 poena, nakon čega je došlo do opuštanja  u njihovoj igri i „Denver“ je smanjio na 19 poena razlike. No, to je bilo sve što su mogli učiniti, do kraja utakmice gosti su čuvali prednost koja je na kraju iznosila nevjerovatnih 26 poena.

Edwards i Towns su za „Minnesotu“ ubacili po 27 poena, Aaaron Gordon je za domaćine ubacio 20, a Jokić je  u jednoj od najslabijih svojih utakmica u ovoj sezoni imao po 16 poena i skokova.

Luka Garza dobio je priliku u posljednjim minutama utakmice kada je ubacio dva poena.

Ovo je šesta pobjeda „Minnesote“ u play offu u isto toliko utakmica, prethodno su sa 4-0 savladali „Phoenix Sunse“.

Mnogo neizvjesnije je bilo u New Yorku gdje su domaći „Knicksi“ savladali „Indiana Pacerse“ 121-117. Tokom cijelog meča „Pacersi“ su držali malu prednost, koju su sredinom posljednje četvrtine domaći košarkaši dostigli, potom preuzeli vodstvo zahvaljujući još jednoj sjajnoj partiji Jalena Brunsona koji je ubacio 43 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Myles Turner sa 23 ubačena poena.  

„New York Knicksi“ su tako poveli 1-0  polufinalnoj seriji.

(SB)    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...