POLICIJA UPALA U URED POLITIČARA U BRISELU: Pomoćnik mu uhapšen pod optužbama da je špijunirao za Kinu

Maximilian Krah, glavni kandidat stranke Alternativa za Njemačku (AfD) na predstojećim izborima za Europski parlament, završio je pod lupom istražitelja

  • Evropa

  • 07. Maj 2024  

  • 1

Policija je po nalogu tužitelja danas pretražila ured Europskog parlamenta istaknutog njemačkog zastupnika krajnje desnice u Bruxellesu, priopćilo je njemačko tužiteljstvo.

Maximilian Krah, glavni kandidat stranke Alternativa za Njemačku (AfD) na predstojećim izborima za Europski parlament, završio je pod lupom istražitelja nakon što je njegov pomoćnik uhićen prošlog mjeseca pod sumnjom da je špijunirao za Kinu.

Jian Guo, njemački državljanin koji je radio za Kraha otkako je desničar izabran u zakonodavno tijelo Europske unije 2019., optužen je da je radio za kinesku obavještajnu službu i da je opetovano prenosio informacije o pregovorima i odlukama u Europskom parlamentu u siječnju.

Ured tužitelja rekao je danas u priopćenju da je "Europski parlament pristao na pretragu prostorija". Guov stan u Bruxellesu već je pretražen prošli mjesec, navodi se u priopćenju tužitelja, prenosi Index.hr. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...