VELIKI CHARLES BARKLEY O NIKOLI JOKIĆU: "On nije 'taj' u ovoj seriji, Minnesota je ozbiljna i počistiće..."

(...) Denver Nuggetse.

  • Šareni svijet

  • 07. Maj 2024  07. Maj 2024

  • 0

Charles Barkley, legendarni bivši NBA košarkaš, otpisao je Nikolu Jokića i njegove Denver Nuggetse u borbi za finale Zapadne konferencije protiv Minnesote Timberwolvesa.

Denver gubi 2:0 nakon što je poražen u obje utakmice kao domaćin. Naredne dvije utakmice igraće se u Minnesoti.

Ekipa koja stigne do četiri pobjede će obezbijediti plasman u finale konferencije.

"Momentum je jako važan u play-off seriji. Što se toga tiče, Denver ne igra šampionsku košarku ni sada, nije je igrao ni u prethodnoj rundi. Protiv Lakersa su mogli igrati pod kočnicom, što protiv najbolje odbrane u regularnom dijelu i play-offu nije moguće. I nema šale sa njima. Biće teško, pritisak je na Denveru. Minnesota igra dobro kod kuće i svi znaju svoju ulogu. Nadigrali su ih i nadjačali. Očekujem da vidimo isto u trećoj utakmici“, kazao je Barkley.

On ne vjeruje u aktuelnog šampiona.

"Ovo je gotovo. Minnesota je bolja od Nuggetsa. Denver nema prednost nigdje na terenu. MVP je nadigran. Pred početak sezone nisam vjerovao u Minnesotu, naveli su me da se predomislim. Pobijediće u ovoj seriji. Oni su tu za ozbiljno. Imaju tog posebnog tipa. On prerasta iz buldoga u vuka. Momci ga slijede i on ih vodi. Jokić nije 'taj' u ovoj seriji. Minnesota je ozbiljna i počistiće Nuggetse“, prognozirao je Barkley.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...