IZVUČENO TIJELO ASIMA ŠEHANOVIĆA: Rudari Kreke se emotivnom porukom oprostili od svog kolege

Uprkos teškoj situaciji, sve do danas su se nadali da će rudar ipak preživjeti.

  • Vijesti

  • 07. Maj 2024  

  • 0

Rudnik Kreka u čijem sastavu i "Mramor" oglasio se povodom akcije traženja i pronalska rudara Asima Šehanovića kojeg je prije četiri dana zatrapala zemlja u jami dubokoj 170 metara.

“Obavještavamo da je odmah po pronalasku našeg komorata obaviještena Hitna pomoć Doma zdravlja Tuzla i Policijska uprava Zapad, te je pronađeni prvi kopač Asim Šehanović i iznesen iz jame u 21,30 sati. Nažalost, doktor Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla – ljekar mrtvozornik je po pregledu unesrećenog radnika konstatovao smrt u 21,40 sati. Ovim putem Rudnik uglja „Kreka“ d.o.o. – Tuzla iskazuje neizmjernu tugu i bol za izgubljenim mladim životom našeg komorata, a porodici, prijateljima i komoratima izjavljujemo najdublje saučešće. Uz veliki ponos što je bio nezamjenjljiv dio našeg kolektiva, našeg komorata, Šehanović Asima, pozdravljamo posljednjim RUDARSKIM SRETNO”, poručili su iz Rudnika Kreka.

Podsjetimo, rudarske čete kopale su danima ručno u tri smjene kako bi doole do svog kolege. Mediji su oabiješteni oko 17 sati da su uspjeli doći do njega, a akcija izvlačenja okončana dva i po sata nakon.

Uprkos teškoj situaciji, sve do danas su se nadali da će rudar ipak preživjeti.

Porodica je bila prisutna tokom izvlačenja.

Redakcija N1 izražava duboko saučešće porodici, prijateljima i kolegama rudara Asima Šehanovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...