VLASNICI SU JAKO LJUTI: Volkswagen je napravio velik propust, skupocjeni dio lako se krade

Na meti lopova su senzori iz tempomata, a vlasnici su bijesni jer kažu da je senzore lako ukrasti, a da će njih nadomještanje ukradenog stajati gotovo 1900 eura.

  • Auto

  • 07. Maj 2024  07. Maj 2024

  • 0

Vlasnici Volkswagena ogorčeni su jer se diljem Londona kradu skupocjeni dijelovi njihovih automobila i za sve krive loš VW-ov dizajn.

Na meti lopova su senzori iz tempomata, a vlasnici su bijesni jer kažu da je senzore lako ukrasti, a da će njih nadomještanje ukradenog stajati gotovo 1900 eura.

Senzori koštaju više od 800 eura po,komadu, postavljeni su iza oznake VW-a i čini se da su popularna meta lopova, piše Guardian

Njihov upućeni sugovornik iz regije Midlands (središnji dio Britanije) rekao je da je došlo do velikog skoka krađi senzora u zadnjih nekoliko mjeseci, a posljednjih tjedana vozači diljem glavnog grada prijavljuju krađe na grupama društvenih medija.

Tara O'Driscoll iz Claphama u jugozapadnom Londonu rekla je da je postala žrtva kradljivaca i da je čula za još 50 drugih izvještaja o krađama u toj četvrti otkako je na društvenim mrežama objavila svoje iskustvo. Na nekim londonskim cestama vlasnici su izvijestili da je svaki VW automobil koji ima senzor uzet.

Rečeno joj je da će zamjena senzora na VW Golfu, koji je opisala kao vrlo običan, koštati oko 1900 eura. 

"Svaki VW automobil u našem području koji ima ovaj senzor bio je meta i o tome se pričalo una WhatsAppu i na društvenim mrežama, ne samo zato što su računi za njegovo popravljanje tako veliki. Čini se da je sam dio skup i samo ga VW može kalibrirati da radi s vašim automobilom", rekla je. 

"Ljudi se suočavaju s potrebom da podnose skupe zahtjeve za osiguranje što će im samo povećati premije u godinama koje dolaze ili plaćaju 1900 eura", kazala je. 

Dio je ključan za adaptivni tempomat (ACC) jer mjeri udaljenost do vozila ispred i prilagođava brzinu vožnje u skladu s tim. Međutim, lako je dostupan lopovima i drže ga samo tri vijka. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...