UŽAS U NJEMAČKOJ: Novi brutalni napad na političare, muškarac nasrnuo na bivšu gradonačelnicu...

Giffey je dobila liječničku pomoć u bolnici, ali ondje nije zadržana.

  • Svijet

  • 08. Maj 2024  

  • 1

Nastavlja se niz napada na njemačke političare. Nakon što su četiri tinejdžera u petak brutalno pretukla i ozlijedila Matthiasa Eckea iz Scholzove stranke SPD u Dresdenu i 28-godišnjeg člana Zelene stranke, jučer je uslijedio novi napad. Političari su napadnuti dok su lijepili plakate za EU izbore.

U biblioteci Rudow u Berlinu napadnuta je Franziska Giffey, berlinska senatorica za ekonomiju, energetiku i poduzetništvo iz SPD-a. Inače, Giffey je bivša ministrica porodice koja je 2011. podnijela ostavku zbog plagiranja doktorata, a bila je i gradonačelnica Berlina.

Političarka je ozlijeđena u napadu.

Muškarac je jučer poslijepodne u knjižnici iznenada napao Giffey i to s leđa. Udario ju je po glavi i vratu torbom ispunjenom tvrdim i teškim sadržajem, priopćili su policija i berlinsko državno odvjetništvom piše Deutsche Welle.

Giffey je dobila liječničku pomoć u bolnici, ali ondje nije zadržana.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...