SUTKINJA U PREDMETU PROTIV MILORADA DODIKA: Seni Uzunović dodijeljena policijska zaštita

Od preuzimanja vođenja ovog predmeta Uzunović se našla pod napadima političara bliskih Dodiku

  • Vijesti

  • 08. Maj 2024  

  • 0

Sutkinji Suda Bosne i Hercegovine Seni Uzunović, koja postupa u predmetu "Milorad Dodik i dr.", dodijeljena je policijska zaštita.

Kako je za Klix.ba potvrdio direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) Enes Karić, Uzunović je policijsku zaštitu dobila prije 15 dana.

O detaljnijim razlozima dodjeljivanja policijske zaštite ne može govoriti, ali su prethodno izvršene potrebne provjere i procjene nakon čega je donesena odluka.

Uzunović je sutkinja u predmetu koji se u Sudu BiH vodi protiv Dodika od februara ove godine.

Od preuzimanja vođenja ovog predmeta Uzunović se našla pod napadima političara bliskih Dodiku iz bh. entiteta Republika Srpska (RS) koji je optužuju da vodi "montirani proces" protiv Dodika.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...