KRATKA, A ZAPANJUĆA ŽIVOTNA PRIČA SARAJLIJE: Majka ga je spasila noseći ga kroz Miljacku, a sada je diplomirao medicinu na Harvardu

Čustović je objavio i Ljubojinu životnu priču iz opkoljenog Sarajeva.

  • Društvo

  • 08. Maj 2024  

  • 1

Sarajlija Damir Ljuboja diplomirao je medicinu na Univerzitetu Harvard kao jedan od najboljih mladih ljekara svoje generacije.

Ovu vijest objavio je dr. Edhem Čustović, Tuzlak koji živi u Australiji.

Kako je napisao Čustović, Damir je trenutno ljekar interventne radiologije u MD „Anderson Cancer Center“ i Univerzitetu u Teksasu. Stažirao je u bolnici „Newton-Wellesley“ 2020.-2021., gdje je dobio nagradu Odsjeka za medicinu za najizuzetniji učinak.

"Damir je stekao diplomu doktora medicine s počastima u specijalnoj oblasti, Magna Cum Laude na „Harvard Medical School“ i MBA na „Harvard Business School“. Stekao je dodiplomske diplome iz biologije i humanističkih nauka kao dekanski počasni diplomant (najboljih jedan posto studenata) na Univerzitetu Teksas u Ostinu",  naveo je dr. Čustović.

Damir, dodaje dr. Čustović, također provodi istraživanja te je objavio desetak publikacija, a dobitnik je brojnih drugih nagrada.

Inače, Čustović je objavio i Ljubojinu životnu priču iz opkoljenog Sarajeva koju možete pročitati na njegovom profilu:

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...