BURNE REAKCIJE NA EUROVIZIJI: Švedski predstavnik na ruci nosio palestinsku maramu (VIDEO)

Švedska televizija SVT i glavni organizator, Europska radiodifuzna unija, osudili su njegovu gestu

  • Show

  • 08. Maj 2024  08. Maj 2024

  • 0

Organizatori natjecanja za pjesmu Eurovizije ispričali su se nakon što je švedski pjevač prekršio zabranu političkih simbola noseći propalestinski šal dok je nastupao.

Eric Saade otpjevao je pjesmu “Popular”, s kojom je predstavljao Švedsku na Euroviziji 2011., u uvodnom dijelu polufinalnog natjecanja u utorak navečer i to je bio najkontroverzniji nastup večer, ocjenjuje AFP.

 Cijelo je natjecanje donekle u sjeni sudjelovanja Izraela, koji se suočio s kritikama zbog humanitarnih uvjeta u Gazi u jeku rata protiv Hamasa.

Saade, čiji je otac palestinskog podrijetla, na ruci je nosio palestinsku maramu. On je prije emisije upozorio da želi izraziti nekakav prosvjed protiv toga što je Izraelu dopušteno sudjelovanje.

Švedska televizija SVT i glavni organizator, Europska radiodifuzna unija, osudili su njegovu gestu.

“Vrijedno je žaljenja što je svoje sudjelovanje iskoristio na ovaj način”, rekla je za AFP izvršna producentica SVT-a za natjecanje Ebba Adielsson.

Drugi izvođači pozivali su na prekid vatre ili govorili protiv Izraela, ali im je rečeno da ne pokazuju političke poruke tijekom nastupa.

 Zbog sigurnosnih strahova, izraelskoj natjecateljici Eden Golan navodno je rečeno da ostane u svojoj hotelskoj sobi u Malmoeu prije natjecanja u drugom polufinalu u četvrtak.

Očekuje se da će se u švedskom gradu održati prosvjedi koji će pozivati na isključenje Izraela.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...