"GOVORI VIŠE OD HILJADU RIJEČI": Ova objava je trenutno najveći hit u svijetu nogometa (FOTO)

Terzić je rođen 1982. u njemačkom Mendenu. Otac mu je iz mjesta Doganovci kod Donjeg Vakufa, a majka iz Hrvatske, tačnije Osijeka.

  • Sport

  • 08. Maj 2024  

  • 1

Borussia Dortmund je senzacionalno eliminisala Paris Saint Germain i plasirala se u finale Lige prvaka.

Glavna priča u svijetu nogometa je definitivno trener Edin Terzić

Objava koja se sastoji od dvije fotografije, jedna pd prije 12 godina, a druga od sinoć kruži internetom i trenutno je najpopularnija na mrežama. Tada je 2012. godine kao navijač proslavljao posljednju titulu Borussije Dortmund, a sinoć je postao treći trener u istoriji BVB koji se plasirao u finale elitnog takmičenja. Sada ima priliku da uđe među "besmrtne" i pridruži se Ottmaru Hitzfeldu koji je odveo milionere na krov Evrope, dok to nije uspjelo Jurgenu Kloppu koji je zaustavljen.  

"Ova fotografija govori više od hiljadu riječi. Trener Borussije je suština nogometa", samo su neki od komentara. 

Njemački mediji prenose da klub odmah mora dati Terziću ugovor bez ikakvog odlaganja. Produženje ugovora za Terzića (trenutno do 2025. godine) trebalo bi biti samo formalnost. Novi sportski direktor Lars Ricken (47) ne bi trebao čekati do jeseni da donese ovu odluku, kako je prvobitno planirano.

Terzić je radio kao trener mladih, skaut, tehnički direktor i pomoćnik prvog trenera Borussije Dortmund. Postao je prvi trener u decembru 2020. Međutim, njegova avantura je trajala samo pola godine. Tada je Terzić bio tehnički direktor BVB-a, da bi u julu 2022. ponovo preuzeo poziciju prvog trenera. Prošle sezone bio je nadomak velikog uspjeha - Borusija Dortmund je prije posljednjeg kola vodila u Bundesligi, ali je na kraju titula pripala minhenskom Bayernu. 

Terzić je rođen 1982. u njemačkom Mendenu. Otac mu je iz mjesta Doganovci kod Donjeg Vakufa, a majka iz Hrvatske, tačnije Osijeka.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...