IZ AMBASADE SAD-a U CRNOJ GORI: "State Department ne posreduje u crnogorskim amandmanima o rezoluciji o Srebrenici"

Mada, vidjeli su nacrt.

  • Regija

  • 08. Maj 2024  08. Maj 2024

  • 1

Američka ambasada u Crnoj Gori saopštila je danas da je State Department vidio predložene amandmane Vlade Crne Gore na tekst o rezoluciji o Srebrenici, ali da SAD ne posreduje u njima.

“State Department je vidio nezvanično nacrt predloženih izmjena Crne Gore, ali mi ne posredujemo u njima”, piše u odgovoru Ambasade na pitanje Glasa Amerike o navodima da SAD posreduje u namjeri Crne Gore da predloži amandmane na rezoluciju.

Ambasada SAD podsjeća da su “Njemačka i Ruanda predlagači rezolucije i mogu da odgovore na dalja pitanja u vezi sa njenim statusom”.

Vlada Crne Gore premijera Milojka Spajića još nije zvanično saopštila hoće li podržati i kosponzorisati rezoluciju o Srebrenici, niti potvrdila informaciju iz medija da će predložiti dva amandmana na taj dokument.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...