BAYERN PAO ZA 4 MINUTE U SPORTSKOJ DRAMI: Ancelottijev džoker donio trijumf i još jedno finale Real Madridu (FOTO/VIDEO)

Veliko finale Lige prvaka u kojem će se sastati Borussia Dortmund i Real Madrid. na rasporedu je 1. juna na kultnom stadionu Wembley.

  • Sport

  • 08. Maj 2024  08. Maj 2024

  • 0

Fudbaleri Real Madrida savladali su Bayern Munchen 2:1 na Santiago Bernabeu, u ludom revanš meču polufinala Lige prvaka. Tako su Mariđani poslije 2:2 u Munchenu, izborili finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja Evrope.

Samo osam minuta bilo je dovoljno, da bi više od 83.000 ljubitelja fudbala na Santiago Bernabeu, vidjelo prvi priliku na klasiku između “Kraljeva” i “Bavaraca”.

Serge Gnabry našao se u dobroj poziciji, ali je želio ispasti nesebičan i uposliti Kanea, iako je bio u boljoj poziciji da šutira na gol Andriyja Lunina. Tako je dobra prilika otišla u nepovrat.

Pet minuta kasnije, Vinicius Junior uspio je prevariti Manuela Neuera, ali stativa je bila saveznik minhenskog tima. Odbijanac je pokupio Rodrygo, međutim bravura Neuera spasila je Bayern. Ruku na srce i Brazilac je morao bolje reagovati na odbijanac.

Thomas Tuchel morao je nakon 27 minuta izvršiti prinudnu izmjenu. Gnabry se povrijedio i morao napustiti teren, a umjesto njega je ušao Alphonso Davies.

Nova prijetnja ga golu Lunina viđena je u 28. minutu, Harry Kane uhvatio je volej na ivici šesnaesterca Madriđana, ali Ukrajinac na golu Reala bio je fokusiran i miran. Bez problema je odbranio udarac Engleza.

Prvu priliku u nastavku meča, imali su gosti i Minhena.

Davies je krenuo u solo prodor, šutirao, Carvajal uklizao i lopta je otišla zamalo preko gola Lunina.

Nakon kombinacije Brazilac Real, Vinicius je provukao loptu do Rodryga, a ovaj šutira tik pored stative.

Zatim je na scenu opet stupio Manuel Neuer. Nijemac je režirao pravi show. Prvo paradom nakon slobodnog udarca Rodryga, a onda i šut Viniciusa, za kojeg odbrana Bayerna nije imala rješenje.

Uzvratili su šestorostruki prvaci Evrope preko Musiale, ali Lunin je i dalje odlično branio. Njemački tim dolazi do pogotka u 68. minutu. Kane je lijepo uposlio Daviesa, koji odlično matira Lunina za 0:1 i hladan tuš za 83.000 navijača Reala.

Gol pronađite na OVOM LINKU.  

Samo tri minute kasnije, Valverde šutira, lopta se odbija od strijelca prvog gola Daviesa i završila iza leđa Neuera. Međutim, poslije VAR provjere sudija Szymon Marchiniak, konstatovao je faul Nacha nad Kimmichom. Onda je Carlo Ancelotti uveo džokera. Joselu je na teren kročio u 81. minutu, več u 88. matirao je Neuera.

Gol pogledajte na OVOM LINKU.  

A četiri minuta kasnije u 92. bacio je u trans Bernabeu. Gledao je poljski sudija VAR, a onda potvrdio novi gol Madriđana, koji možete vidjeti OVDJE.

Veliko finale Lige prvaka u kojem će se sastati Borussia Dortmund i Real Madrid. na rasporedu je 1. juna na kultnom stadionu Wembley.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...