SKANDAL U MADRIDU: Bayern teško oštećen u polufinalu Lige prvaka, pogledajte zbog čega se sudac izvinjavao…

Realovi igrači dijelom su stali s igrom, a Bayernovi se čudili što se događa, ostalo je 2:1 i Real Madrid je ušao u finale Lige prvaka.

  • Sport

  • 09. Maj 2024  

  • 0

Trinaesta minuta sučeva dodatka se pokazala nesretnom za Bayern München. Matthijs de Ligt postigao je postigao gol za 2:2, koji bi bio vrijedan produžetaka i nastavka drame na Santiago Bernabeuu u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka, ali na sreću Real Madrida, sudac Szymon Marciniak podignuo je ruku u zrak.

Označej je ofsajd i potpuni slom živaca za gostujuću ekipu, koja je burno reagirala i, predvođena ikonom kluba Thomasom Müllerom, krenula u žestoki protest. Poljski sudac nije se dao slomiti, pokazao je i nekoliko žutih kartona i nastavio igru.

Pitat će se Nijemci, ali i dio nogometnog svijeta, je li Bayern pokraden u ovako velikoj utakmici...

Naime, na dugu loptu iz veznog reda najviše je skočio Eric Maxim Choupo-Moting i poslao loptu prema Mülleru, koji je pravovremeno natrčao i laganim dodirom glavom ostavio za De Ligta. Nizozemski stoper silovito je pucao i pospremio loptu u mrežu Andrija Lunina, zatim i krenuo u ludu proslavu, no trajala je samo nekoliko sekundi.

Nakon odluke suca Müller nije mogao vjerovati što se događa, očigledno frustriran svašta je dobacivao sucu, a trener Bavaraca Thomas Tuchel optuženički je upirao prstom prema pomoćnom sucu.

Ostaje pitanje zašto sudac - ako se već radi o dvojbenoj situaciji - nije pustio akciju i pogodak do kraja, pa bi se VAR mogao uključiti i provjeriti regularnost. Ovako, Realovi igrači dijelom su stali s igrom, a Bayernovi se čudili što se događa, ostalo je 2:1 i Real Madrid je ušao u finale Lige prvaka.

Trener gostiju bio je ogorčen nakon utakmice:

"Katastrofa! Apsolutna katastrofa. Kod Realovog drugog gola sudije su pustile da se akcija nastavi. Takva su pravila, igra mora da se nastavi. Za naš gol prvi je grešku napravio pomoćni, a onda i glavni sudija. Jasno je da se radi o povredi pravila igre", ljut je bio Thomas Tuchel u prvoj izjavi poslije utakmice.

Matijs De Liht tvrdi da mu se Marčinjakov pomoćnik izvinio, što dodatno daje na značaju čitavoj tenziji koja se podigla.

"Ovo je sramota. Pomoćni sudija mi se izvinio poslije utakmice i rekao da je pogriješio, ali nemam ništa od toga. Nisam osoba koja će kriviti sudiju za poraz, ali pravila su pravila, a po pravilu je akcija trebalo da bude nastavljena. Napravljena je velika greška i to je sramota", izjavio je on.

Scenu koja je izbezumila Bavarce pogledajte OVDJE

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...