SUDIJSKA ODLUKA O KOJOJ BRUJI SVIJET: Novi ugao snimka otkriva sve, navijači su u nevjerici... (FOTO, VIDEO)

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome učestvovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudijski ekspert španske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a "na volej" su to dočekali navijači Bayerna.

  • Sport

  • 09. Maj 2024  09. Maj 2024

  • 0

Igrali su se posljednji trenuci polufinalne utakmice Lige prvaka između Real Madrida Bayerna (2-1), a gostima je trebao gol za produžetke. Na kraju ga je i zabio Matthijs De Ligt, ali to je sve poništeno jer je prije označen ofsajd. 

U trenutku upućivanja lopte su De Ligt i Mazraoui bili u graničnoj poziciji, na oko malo ispred Antonija Rüdigera. Pomoćni je sudija odmah dignuo zastavicu, a poljski sudija Szymon Marciniak dosudio je ofsajd. Poludjeli su na to gostujući nogometaši, posebno je glasan bio Thomas Müller, snimak se kratko pregledavao u VAR sobi, ali sudije su odlučili da se radi o ofsajdu.

 Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome učestvovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudijski ekspert španske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna te da je poljski sudac prerano donio odluku, a navukao je Poljak na sebe i bijes navijača na društvenim mrežama.

Sve je dodatno eskaliralo kad je beINSPORTS objavio snimku koja pokazuje da Mazraoui nije bio u ofsajdu. Krenuli su navijači bavarskog kluba napadati sudije, ali to im više neće pomoći.

"Mazraoui nije bio u ofsajdu. Ova odluka je odlučila utakmicu, to sve mijenja. Real VARdrid", jedan je od komentara.

Bijesni su bili i u Bayernu. Upitan da prokomentariše cijelu situaciju, Tuchel je kazao da se radi o apsolutnoj katastrofi i jasnom kršenju pravila.

"Ovo je katastrofa. Ovo je apsolutna katastrofa. Kod drugog gola Reala je pustio da se akcija nastavi. Jasno je pravilo da se igra mora nastaviti. Prvu grešku pravi linijski, a drugu glavni sudija. To je očito kršenje pravila", poručio je Tuchel.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...