ZAPALJIVE PORUKE MILORADA DODIKA: "Njemačka radi sve da se osveti Srbima!"

Dodik je rekao da su Srbi stradali masovno kao i Rusi ali i svi oni koji su bili na udaru ideologije iz Njemačke koja je imala priliku da se širi samo prema Balkanu i Rusiji, te da su oni to i radili.

  • Vijesti

  • 09. Maj 2024  09. Maj 2024

  • 9

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske tokom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, rekao je da su "Srbi imali dva antifašistička pokreta, jedan je bio partizanski, a drugi otadžbinski".

Nastavak je to historijskog revizionizma pokrenutog nakon raspada Jugoslavije u Srbiji, a koji se samo prelijeva u RS. 

Dodik je rekao da su Srbi stradali masovno kao i Rusi ali i svi oni koji su bili na udaru ideologije iz Njemačke koja je imala priliku da se širi samo prema Balkanu i Rusiji, te da su oni to i radili.

"Holokaust nad Jevrejima je zločin koji nije zapamćen", rekao je Dodik dodajući da je pobjeda nad fašizmom trajna i da proslava ne može da bude zabranjena nekim drugim terminima kako to pokušavaju iz Evrope gdje kažu da je to Dan Evrope, uopšte ne pominjući fašizam.

"Naš dan je Dan pobjede nad fašizmom", rekao je Dodik koji je prethodno učestvovao u maršu "Besmrtnog puka", a nakon čega je na Trgu palih boraca položili vijence na Spomenik žrtvama fašizma.

Dodik se u svom govoru dotakao i rezolucije o Srebrenici te kazao da "Njemačka nije slučajno inicijator te rezolucije te da radi sve da se osveti Srbima koji su u Prvom i Drugom svjetskom ratu izgubili pola stanovništva".

Također, kazao je da se "u Srebrenici desio strašan zločin", te da je "donošenje rezulucije koja se najavljuje put ka potpunom nesporazumu i da se Srbi neće pomiriti sa tim".

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...