SAUDIJSKI MEDIJI PIŠU: Ronaldo bi se već ovog ljeta mogao vratiti u evropski fudbal, i to u velikom stilu

Navodno je Bayer Leverkusen zainteresiran za potpisivanje portugalskog napadača

  • Sport

  • 10. Maj 2024  10. Maj 2024

  • 0

Nakon što je u novembru 2021. napustio Manchester United, činilo se da je evropska karijera Cristiana Ronalda završila.

Međutim, prema izvješćima saudijskog novinara Alhazze Mutaba, Ronaldo bi se ovog ljeta mogao vratiti u evropski nogomet.

Ronaldova neuspješna sezona u Al-Nassru, obilježena porazom u polufinalu Superkupa i zaostatkom od 12 bodova u prvenstvu, navodno je dovela do njegovog nezadovoljstva i traženja izlaza iz kluba.

Mutab je već špekulirao o Ronaldovom povratku u Evropu sa klubom u kojem je započeo karijeru – Sporting Lisabonom, ali se transfer nije materijalizirao.

Sada Mutab tvrdi kako je Bayer Leverkusen, zainteresiran za potpisivanje portugalskog napadača.

Ovaj potez bio bi šokantan iz više razloga. Ronaldo je trenutno pod ugovorom s Al-Nassrom iz Saudijske Arabije, gdje zarađuje 3.8 miliona eura na sedmičnoj bazi.

Osim toga, Leverkusen je poznat po tome što preferira jeftinije i mlađe igrače.

Za ovaj transfer možda je ključna osoba trener Leverkusena, Xabi Alonso, koji je bio Ronaldov suigrač u Real Madridu. Prema izvješćima, španski trener navodno je zatražio upravu kluba da razmotre potencijalni transfer.

Ukoliko se transfer u Leverkusen doista dogodi, predstavljao bi senzacionalan potez obje strane. Ronaldo bi dobio priliku da se vrati na najveću europsku scenu, dok bi Leverkusen dobio iskusnog golgetera koji bi im mogao pomoći u ostvarivanju još većih ambicija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...