ZA ZDRAVLJE SRCA I MANJE STRESA: Redovno jedite ovo bobičasto voće i osjetit ćete brojne benefite

Uključivanje kupina u prehranu povezano je s poboljšanjem zdravlja kardiovaskularnog sustava

  • Zdravlje

  • 10. Maj 2024  

  • 0

Bobičasto voće nije samo izvrsnog okusa, već donosi i nevjerojatne dobrobiti za naše zdravlje. Bogato je vlaknima i čak može doprinijeti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i crijeva. Osim toga, ovo bi ukusno voće također moglo igrati ulogu u poboljšanju kvalitete sna. Liječnik dr. Erik Natkin otkrio je dvije najbolje opcije.

Kad je riječ o potpori zdravlju srca i smanjenju razine stresa, kupine se ističu kao glavni kandidat. "Kupine su bogate bioflavonoidima i vitaminom C. Ova kombinacija hranjivih tvari ne samo da podupire zdravlje srca, poboljšavajući protok krvi i smanjujući upalu, već također pomaže u smanjenju stresa, što potiče bolji san", rekao je dr. Natkin za SheFinds.

Osim toga, uključivanje kupina u prehranu povezano je s poboljšanjem zdravlja kardiovaskularnog sustava, što ih čini vrijednim dodatkom prehrani.

Maline, s visokim sadržajem vlakana i tanina, nude bezbroj dobrobiti za zdravlje srca i san. Dr. Natkin ističe: "Visoka količina vlakana pomaže u smanjenju razine kolesterola, značajnog faktora rizika za srčane bolesti, dok tanini imaju antioksidativna svojstva koja podržavaju zdravlje srčanog mišića."

Uz to, prirodni šećeri u malinama zdrav su izvor ugljikohidrata koji mogu pomoći u proizvodnji serotonina, što može poboljšati san ako se konzumiraju umjereno tijekom zadnjeg obroka u danu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...