NAKON ŠTO JE TENK PREGAZIO GNIJEZDO: Ose napale izraelske vojnike u Gazi, najmanje 12 povrijeđenih

Iz bolnice su saopštili da je neke od vojnika ubolo stotine osa i da su imali alergijske reakcije, te da se doktori nikada ranije nisu suočili sa tako masovnim incidentom.

  • Svijet

  • 10. Maj 2024  10. Maj 2024

  • 0

Najmanje dvanaest izraelskih vojnika povrijeđeno je u napadu roja ljutih osa u južnom pojasu Gaze nakon što je tenk pregazio gnijezdo, saopštio je IDF.

Iz Medicinskog centra Sheba u Tel Avivu saopštili su da je primljeno 10 vojnika na liječenje, a jedan je prebačen na jedinicu intenzivne njege.

U bolnici su naglasili da se stanje vojnika nije pogoršalo i da niko nije životno ugrožen.

Incident se dogodio tokom “operacije” Južne brigade divizije Gaza u pograničnom području, preko puta izraelske zajednice Nirim. Tenk je prešao preko velikog osinjeg gnijezda, nakon čega je uslijedio napad roj insekata.

Iz bolnice su saopštili da je neke od vojnika ubolo stotine osa i da su imali alergijske reakcije, te da se doktori nikada ranije nisu suočili sa tako masovnim incidentom, prenosi N1.

U liječenju pacijenata bili su uključeni intenzivna njega, anestezija, toksikološki tretman, oftalmolozi i svi drugi koji su potrebni, navode iz izraelske bolnice. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...