DODIK NAJAVIO SJEDNICU VLADE RS-a U SREBRENICI: Opet negirao genocid, a od Memorijalnog centra u Potočarima zatražit će...

(...) dozvolu da ga posjeti.

  • Politika

  • 21. Maj 2024  21. Maj 2024

  • 0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak, 23. maja, u Srebrenici biti održana sjednica Vlade i rukovodstva RS na kojoj će biti doneseni zaključci.

Dodik je rekao da će taj dan zvaničnici RS položiti cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu, a da će od Memorijalnog centra u Potočarima biti zatraženo da omogući delelegaciji Vlade da i tu položi vijenac.

"Ovo nije provokacija, nego odnos prema žrtvama. Ne prihvatamo da je bio genocid i postavlja se pitanje kako pojedinac može počiniti genocid. Naučni autoriteti tvrde da nije bio genocid i ne možemo da ignorišemo izraelske stručnjake u tome", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici biće održana u četvrtak, 23. maja. Glasanje o rezoluciji odgađano je nekoliko puta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...