ZLOGLASNI POKAJNIK STRAHUJE ZA ŽIVOT: Zaštićeni svjedok u postupku protiv Zemunskog klana zbog ubistva Đinđića najavio DA MU SE SPREMA LIKVIDACIJA…

Ljubiša Buha Čume, poznat kao zaštićeni svjedok u postupku protiv Zemunskog klana zbog ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića, u petak navečer je u Beogradu pokušao policiji prijaviti da se priprema njegovo ubojstvo, no u glavnoj beogradskoj policijskoj stanici „29 novembar“ nije bilo nikog ko bi njegovu prijavu zaprimio

  • Regija

  • 11. Jan. 2020  11. Jan. 2020

  • 0

Tvrdi to za Nacional Buha dodajući da mu je rečeno da su „svi na terenu“. Osjeća se, kaže, “ugroženo i u strahu, prepušten sam sebi.”

“Nakon što nisam uspio ni sa kim razgovarati niti službeno prijaviti  da se priprema moje ubistvo, o čemu imam saznanja i dokaze koje sam im namjeravao dati,  nazvao sam v.d. načelnika Policijske uprave za Grad Beograd Milana Stanića, a on, umjesto da mi pomogne, ispitivao me odakle mi njegov broj” ,  tvrdi Buha dodajući da se pita kako policija štiti obične građane kad njega, kao zaštićenog svjedoka, Stanić nije htio ni saslušati.

“Svi svjedoci suradnici iz postupka zbog ubistva premijera Đindića imaju i dalje zaštitu, ja sam jedini koji te zaštite nemam” ,  tvrdi za Buha. Rekao je i da je u dva navrata dosad prijavio da ima informacije o tome da će ga ubiti, no da policija nije reagirala i da ga je ostavila bez zaštite.

Inače, Ljubiša Buha Čume, ljetos je izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gdje je odslužio 4 godine i  8 mjeseci zbog kaznenih djela prikrivanja, ugrožavanja sigurnosti pripadnika osiguranja svoje bivše supruge, sprječavanja i ometanja dokazivanja svoje tadašnje supruge te zbog vrijeđanje zamjenika tužitelja tiokom suđenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...