PANIKA NA OTOKU: Princ William najavio da će se ODREĆI BRATA, kraljica je očajna, ali ni to nije sve…

Namjera Harryja i Meghan da se oslobode kraljevskih dužnosti produbila je jaz između braće, koji se počeo pokazivati nakon što se mlađi brat zaljubio u glumicu

  • Šareni svijet

  • 13. Jan. 2020  

  • 1

“Svoga sam brata podržavao čitav život, ali više ne mogu. Sada smo dva odvojena svijeta. Tužan sam zbog toga. Nadam se da će doći dan kada ćemo Harry i ja ponovo biti u istom timu, kada ćemo ponovo misliti isto”, rekao je princ William svojem prijatelju, koji se brže-bolje povjerio Sunday Timesu, a uoči današnjeg sastanka što ga je britanska kraljica u subotu zakazala u Sandringhamu u Norfolku.

“Ova kriza mora se riješiti u roku od 72 sata”, poručila je u subotu Elizabeta II., a izvori iz palače potvrdili su za Reuters da su pregovori u tijeku, da povoljno napreduju i da u njima sudjeluju predstavnici britanske i kanadske vlade. Britanski mediji u subotu su uspjeli fotografirati kraljicu koja je za želju svojeg unuka i njegove supruge da se povlače sa svih kraljevskih dužnosti navodno doznala iz medija.

Prema magazinu Observer, Sir Mark Sedwill, tajnik vlade, sudjeluje u pregovorima sa službenicima Buckinghamske palače, rezidencije princa Charlesa i rezidencije vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Na današnjem sastanku u Sandringhamu, na kojem će se odlučiti koje će službene dužnosti ubuduće obavljati Harry i Meghan u Velikoj Britaniji i inozemstvu uime kraljevske obitelji i vlade, kakve će titule imati, koliko će novca dobiti od kraljice i princa od Walesa nakon što proglase “financijsku neovisnost”, kao i kakve komercijalne poslove par smije raditi, uz Harryja i kraljicu Elizabetu te Meghan, koja će se u diskusiju uključiti putem konferencijskog poziva iz Kanade, trebali bi prisustvovati i prinčevi William i Charles koji je, pišu britanski mediji, podržao svojeg sina, princa Harryja, u bojazni da ne podlegne pritisku nakon što je njegova i odluka Meghan Markle da odustanu od statusa člana kraljevske obitelji izazvala skandal.

“Charles je obećao Harryju da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi mu pomogao”, dojavio je The Mirroru pouzdani izvor. Charles će stati uz svog sina bez obzira na posljedice te mu je savjetovao da izradi mudar plan koji će zadovoljiti sve zainteresirane strane. Za razliku od njega, William je očajan.

Namjera Harryja i Meghan da se oslobode kraljevskih dužnosti produbila je jaz između braće, koji se počeo pokazivati nakon što se mlađi brat zaljubio u glumicu, čija je popularnost među pukom u prvo vrijeme zasjenila onu što ju je godinama uživala Williamova žena Catherine Middleton. Da Kate i Meghan nisu u idiličnim odnosima, dalo se naslutiti i prije “Megxita”, no sada se naklonost pučana ponovo vraća Kate, koju nazivaju podcijenjenim draguljem. Za Meghan Markle, vojvotkinju od Sussexa, više nemaju puno lijepih riječi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...