DJEVOJČICA SLAVI ROĐENDAN: Kraljica Elizabeta će prvi put vidjeti kćerku Meghan Markle i princa Harryja

Planirano je da Elizabeta vidi Lilibet na njen prvi rođendan u subotu, a to će djevojčici biti i prvi put da se susretne sa svojom "kraljevskom rodbinom".

  • Show

  • 30. Maj 2022  30. Maj 2022

  • 0

Kraljica Elizabeta II konačno će imati priliku upoznati malenu Lilibet, kćerku princa Harryja i Meghan Markle te ujedno svoju praunučicu.

Planirano je da Elizabeta vidi Lilibet na njen prvi rođendan u subotu, a to će djevojčici biti i prvi put da se susretne sa svojom "kraljevskom rodbinom".

Drugo dijete vojvode i vojvotinje od Sussexa u subotu navršava godinu dana, a tom prilikom će sa roditeljima i starijim bratom Archiejem otputovati iz Kalifornije u Veliku Britaniju povodom kraljičinog platinastog jubileja.

Također, strani mediji prenose i kako će se upriličiti rođendanska proslava nadomak dvorca Windsor.

Osim sa Elizabetom, djevojčica će se po prvi put sresti i sa ostatkom njene "kraljevske rodbine", a slično će biti i sa Harryjem i Meghan čije je ovo prvi ozbiljniji dolazak nakon 2019. godine kada su dramatičnog odstupili sa dvora.

Inače, Lilibet je rođena u Kaliforniji, a njeno ime par je izabrao upravo u čast Elizabete kojoj je to porodični nadimak.

Kraljica (96) koja se u posljednje vrijeme više nego ikad pojavljuje u javnosti, ove će godine propustiti omiljene konjske utrke u Epsomu, što će joj navodno biti tek treći put da ne svjedoči ovom događaju.

Razlog je zabrinutost zbog njene pokretnosti, a u prilog tome govori i činjenica da se kraljica dosta više kretala uz pomoć štapa.

Umjesto Elizabete, u Epsomu će ispred kraljevske porodice prisustvovati princeza Anne.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...