NALETJELI NA TVRD ORAH: Sirija odbila izraelski napad na bazu T4 u Homsu

Sirija je optužila Izrael za napad na zračnu bazu T4 ili „Tiyas“ u središnjem dijelu provincije Homs; prema sirijskoj državnoj novinskoj agenciji SANA, zračni napad je proveden 14. januara...

  • Svijet

  • 16. Jan. 2020  

  • 0

Ovdje imamo dvije verzije napada. Prema prvoj su zrakoplovnu bazu T4 napali višenamjenski borbeni zrakoplovi, a prema drugoj, napad su provele bespilotne letjelice izraelskih zračnih snaga.

Na bazu je lansirano nekoliko projektila. A kako vele u sirijskom zapovjedništvu, samo su četiri projektila pogodila svoje ciljeve, a većinu je uništila protuzračna obrana sirijske vojske pri približavanju projektila bazi „Tiyas“.

Navodi se kako u napadu na zračnu bazu nije bilo mrtvih ni ranjenih.

Osim toga, sirijsko zapovjedništvo tvrdi da je napad proveden iz Al-Tanfa, područja pod američkom kontrolom na tromeđi Sirije, Iraka i Jordana.

Izraelsko ministarstvo obrane odbilo je, kao i uvijek, dati bilo kakav komentar o incidentu.

Podsjetimo, Izrael je od 2011. godine pokrenuo brojne napade na Siriju u kojima su većinom mete bile iranske formacije ili borci libanonskog pokreta Hezbollah. Posljednjih mjeseci, izraelsko zrakoplovstvo je pojačalo izravne napade na iransku vojsku u Siriji.

(Logicno.com/Nermin N.)  

https://www.logicno.com/politika/sirija-odbila-izraelski-napad-na-bazu-t4-u-homsu.html

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...