KRIVIČNOM ĆU TE GAĐATI, MOJA MALA: Nakon krivične prijave protiv Kristić, ona odgovorila (kontra)prijavom

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić objavila je na svom Facebook profilu informaciju, koju je Slobodna Bosna danas objavila, da su protiv nje zastupnici iz SDA, SBB i DF podnijeli krivičnu prijavu.

  • Vijesti

  • 16. Jan. 2020  

  • 0

Ona je također  priložila kopije krivične prijave Kolegija protiv Smiljane Viteškić, potpredsjednice Skupštine i zastupnika SDA Mirze Čelika.

“S obzirom na to da sam prije nekoliko trenutaka putem medija informisana da je protiv mene podnesena krivična prijava, od nove skupštinske većine... Radi objektivnog informisanja javnosti, u prilogu se nalaze krivične prijave koje je podnio kolegij Skupštine protiv dopredsjedavajuće Smiljane Viteškić i zastupnika, 'samoprozvanog predsjedavajućeg' Mirze Čelika. Ističem i odgovorno tvrdim, da ni na jedan akt dostavljen meni od sekretarke skupštine Almire Kulovac-Šetkić, nisam odbila staviti pečat. Nadam se da će Tužilaštvo KS biti ekspeditivno u ovom slučaju, kao i u slučaju 'Pečat'", navela je Kristić.

Podsjećamo, danas su trebale biti održane dvije sjednice Skupštine KS, ali su otkazane zbog nedostatka kvoruma.

„S obzirom da je nastao pravni haos u KS, zbog nemogućnosti objave odluka u Službenim novinama, i to Odluke o izmjeniu Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS i Odluke o izboru predsjedavajućeg Skupštine KS od 28.12.2019. godine, a sve u skladu sa Zakonom o objavljivanju propisa i drugih akata u Službenim novinama“, navodi se u prijavu koja je u posjedu portala Vijesti.ba.

Kako se ističe član 8. navedenog zakona glasi: „Ovlašćuje se sekretar Skupštine KS da Ugovorom sa izdavačem uredi odnose iz stava 3. prethodnog člana, a naročito: o roku u kome se objava akata mora izvršiti, o redoslijedu objavljivanju akata, o obavezi da akti moraju biti potpisani i ovjereni, o načinu finansiranja usluga, o pretplati na Službene novine, o prodaju pojedinih brojeva pristupu bez naknade Službenim novinama objavljenim na web stranici izdavača, kao i druga međusobna prava i obaveze.

Zatražili su da u se u što kraćem roku poduzmu sve pravne radnje da bi ove odluke bile ovjerene i objavljenje u Službenim novinama KS.

„Napominjemo vas da je pečak i dalje kod gospođe Danijele Kristić i ista ga koristi na način da selektivno ovjerava akte. Pred nama je zaista težak period, jer se mora donijeti odluka o privremenom finansiranju potreba KS za period 01.01.-31.03.2020. godine“, kaže se u prijavi koja je proslijeđena Tužilaštvu KS.

Zasjedanja Skupštine KS neće biti, dodaje se, sve dok se pečat ne vrati u posjed sekretara Skupštine i šefice Kabineta predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...