USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE: Muslimanski imam se vjenčao za muškarca, nevjerovatno je čime se pravda…

Mnogi građani ismijevali su imama na društvenim mrežama, navodeći da je on homoseksualac koji ne govori istinu.

  • Šareni svijet

  • 17. Jan. 2020  

  • 2

Jedan imam u Ugandi našao se na udaru kritika pošto se vjenčao s muškarcem za kog je mislio da je žena. 

Imam koji tvrdi da nije znao da je njegov partner muškarac suspendovan je, dok je njegov partner optužen za "neprirodan" prestup.

Mnogi građani Ugande ismijevali su imama na društvenim mrežama, navodeći da je on homoseksualac koji ne govori istinu.

Aktivista Mugiša, lider grupe Seksualne manjine Ugande, naveo je danas da taj slučaj dokazuje "koliko ima homofobije u zemlji".

"Imam je možda iskren kada kaže da nije znao. Građani Ugande bi trebalo da poštuju privatnost ljudi. Oni nisu nužno homoseksualci", rekao je Mugiša.

On je kazao da nije poznato da li je imamov partner transrodna osoba, zbog čega je njegova organizacija odlučila da ne objavi izjavu povodom tog slučaja.

Nekoliko dana poslije vjenčanja imamov partner je uhapšen zbog navodne krađe televizora u oblasti Kajunga, gdje je prije više nedelja održano njihovo vjenčanje. Lokalni list Dejli monitor javio je da je policajka prijavila osumnjičenog kao muškarca, poslije pretresa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...