SDA, SBB I DF PONUDILI NOVI SPORAZUM: Pozivaju "četvorku" da ga potpiše

U sporazumu je predviđeno da ga potpišu Mirza Čelik (SDA), Danijela Kristić (NiP), Vibor Handžić (Naša stranka) i Smiljana Viteškić, kao i predsjednici klubova

  • Politika

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 2

SDA, DF i SBB pozvali su stranke koje su do sada činile većinu da postignu sporazum, te da u cilju normalizacije rada Skupštine KS na mjesto predsjedavajuće Skupštine postave Smiljanu Viteškić iz reda srpskog naroda i ujedno najstariju zastupnicu u Skupštini. 

"Pozivam kolege zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo da u cilju stvaranja pretpostavki normalizacije rada Skupštine KS, a samim tim i donošenja potrebnih odluka kojima bi se osiguralo kontinuirano finansiranje korisnika Budžeta KS, odnosno pružanje usluga korisnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja, te JU "Službe za zapošljavanje KS", ali i donijele potrebne odluke o izboru predsjedavajućeg Skupštine KS, danas u 13 sati u Sali 100 potpišemo sporazum", stoji u pozivu koji je priložen uz prijedlog sporazuma.

Ovaj sporazum bi prema planu nove većine u KS trebali da potpišu predsjednici klubova poslanika Naroda i pravde, SDA, Naše stranke, NBL, DF, SBB-a, Samostalni poslanici, SDP, te BOSS.

-Ponudili smo kompromisno rješenje da do izbora predsjedavajućeg, sjednicama predsjedava zamjenica Smiljana Viteškić. Ona je iz reda srpskog naroda i najstarija je zastupnica. Vibora Handžića nismo predložili jer je iz reda Ostalih, Danijela Kristić ne može jer je ne smatramo legalno izabranom. Oni ne smatraju mene legalno izabranim, i evo kompromis smo ponudili da to bude Viteškić- pojasnio je Mirza Čelik, koga je nova parlamentarna većina izabrala za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

alt

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...