EVO I NJIH: Napravite jeftino ove šampite na jednostavan način i uživajte danima

Pjenasta sa sočnom podlogom

  • Gastro

  • 18. Jan. 2020  18. Jan. 2020

  • 0

SASTOJCI:

10 žumanjaka 

10 kašika šećera 

5 kašika mljeka 

2 kašike ulja 

2 kašike vode 

10 kašika brašna 

1 prašak za pecivo 

1 vanilin šećer 

Šlag:

10 bjelanjaka 

1 vanilin šećer 

400-500 gr šećera 

1 dl vode 

PRIPREMA: 

1. Žumanke odvojiti, dodati vanilin šečer, obični šečer, I mutiti dok ne postane pjenasto I svijetlo. 

2. Dodati vodu, ulje I mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu. 

3. Peći na 180 c. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šečera, vode I vanilija šečera. 

4. Bjelanke umutiti u snijeg I postepeno dodavati u agdu. 

5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanjaka. 

6. Zapeči u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni. 

7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)       

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...