Gastro
GOTOVE ZA 25 MINUTA: Napravite šampite na ovaj način i uživajte
28. Sep. 20200
Pjenasta sa sočnom podlogom
Gastro
18. Jan. 2020 18. Jan. 2020
0
10 žumanjaka
10 kašika šećera
5 kašika mljeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šlag:
10 bjelanjaka
1 vanilin šećer
400-500 gr šećera
1 dl vode
1. Žumanke odvojiti, dodati vanilin šečer, obični šečer, I mutiti dok ne postane pjenasto I svijetlo.
2. Dodati vodu, ulje I mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
3. Peći na 180 c. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šečera, vode I vanilija šečera.
4. Bjelanke umutiti u snijeg I postepeno dodavati u agdu.
5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanjaka.
6. Zapeči u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Regija
UHAPŠEN MUŠKARAC U SPLITU: Po zidovima vrijeđao političare, meta mu je bio i Zoran Milanović
Prije 14 min0
Mini market
STIGAO NALOG S VRHA: HDZ-ovci masovno promijenili profilne slike na Facebooku - svi stavili Plenkovića
Prije 16 min0
Ekonomija
STRUČNJACI OTKRILI RAZLOGE: Cijene hrane mogle bi rasti svake godine
Prije 19 min0
Hronika
U TOKU UVIĐAJ: Policijski automobil udario dijete na romobilu, hitno prevezeno u bolnicu
Prije 21 min0
Gastro
JELO OD KOJEG SE IMAM "BAJILDISAO": Ovaj specijalitet spremite za večerašnji iftar i oduševite ukućane ili goste
26. Mar. 20240
Gastro
DESERT ZA ČISTU PETICU: Na brzinu napravite „dobru“ pitu, poslasticu za sve generacije (VIDEO)
27. Mar. 20240
Gastro
PURA S UMAKOM OD PAVLAKE I JAJA: Odlična je za vašu dijetu i želudac, a ukusna večera teško da može biti jeftinija
27. Mar. 20240
Gastro
BRZO, UKUSNO I JEDNOSTAVNO: Napravite najukusniji zeleni pesto za tjesteninu od svega nekoliko sastojaka
26. Mar. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.