Gastro
GOTOVE ZA 25 MINUTA: Napravite šampite na ovaj način i uživajte
28. Sep. 20200
Pjenasta sa sočnom podlogom
Gastro
18. Jan. 2020 18. Jan. 2020
0
10 žumanjaka
10 kašika šećera
5 kašika mljeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šlag:
10 bjelanjaka
1 vanilin šećer
400-500 gr šećera
1 dl vode
1. Žumanke odvojiti, dodati vanilin šečer, obični šečer, I mutiti dok ne postane pjenasto I svijetlo.
2. Dodati vodu, ulje I mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
3. Peći na 180 c. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šečera, vode I vanilija šečera.
4. Bjelanke umutiti u snijeg I postepeno dodavati u agdu.
5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanjaka.
6. Zapeči u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Kultura
SPOJ POEZIJE I MUZIKE: U prelijepom ambijentu Olimpijskog muzeja glumice Muratović i Lepić-Redžepović očarale publiku (FOTO)
Prije 12 min0
Regija
NEKADA SLAVNI FUDBALER PODGORIČKE BUDUĆNOSTI I MILANA: Policija privela Dejana Savićevića
Prije 21 min0
Regija
UPOZORILA NA OZBILJAN PROBLEM: Pravobraniteljica se oglasila o Thompsonovom koncertu, evo šta je zabrinjava
Prije 23 min0
Hronika
JEZIVI DETALJI NESREĆE U AUSTRIJI: Kamion gurao auto vozača iz BiH 80 metara (FOTO)
Prije 25 min0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.