Gastro
EVO I NJIH: Napravite jeftino ove šampite na jednostavan način i uživajte danima
18. Jan. 20200
Pjenasta sa sočnom podlogom.
Gastro
28. Sep. 2020 28. Sep. 2020
0
10 žumanaca
10 kašika šećera
5 kašika mlijeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šlag:
10 bjelanaca
1 vanilin šećer
400-500 g šećera
1 dl vode
1. Žumanca odvojiti, dodati vanilin šećer, obični šećer i mutiti dok ne postane pjenasto i svijetlo.
2. Dodati vodu, ulje i mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
3. Peći na 180 stepeni. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šećera, vode i vanilin šećera.
4. Bjelanca umutiti u snijeg i postepeno dodavati u agdu.
5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanaca.
6. Zapeći u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Svijet
KOLO SREĆE SE OKREĆE: Nekada prijateljska zemlja okrenula leđa Izraelu, ali to je tek početak...
Prije 24 min0
Evropa
BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI OTKRILI PLAN MOSKVE: Stižu zastrašujuće snimke s lica mjesta...
Prije 41 min0
Jeste li znali
MISTERIJE SVIJETA: Arheolozi pronašli grobnicu staru više od 2.000 godina, a kada su otkrili o čemu se radi – uslijedio je šok…
Prije 51 min0
Zabava
HIT NA INTERNETU: Sutra u Beogradu doček zlatnih momaka iz Pariza...
Prije 56 min0
Gastro
GOTOVO SVI PRAVIMO ISTU GREŠKU: Evo koliko dugo treba kuhati kukuruz kako bi bio mekan prije konzumiranja...
Prije 22h0
Gastro
NEDJELJA JE DAN ZA PILETINU: Poznati kuhar iz Atlante otkriva kako da je savršeno ispržite
19. Okt. 20250
Gastro
NE GLEDAJTE SAMO ETIKETU: Ovaj detalj otkriva da li je maslinovo ulje zaista kvalitetno
Prije 15h0
Gastro
ISKUSNA KUHARICA SAVJETUJE: Ove tri namirnice nikako ne treba stavljati u airfryer
20. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.